Bryg selv øl

Og så gik de ud efter øl

Og så gik de ud efter øl
Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Ikke længere så langt, for nu skal vi ikke længere end ned i kælderen for at få nye forsyninger. Der står mit bryganlæg nemlig, og på det brygger jeg mine egne øl af forskellig slags. En hobby, jeg er blevet ret bidt af i løbet af det sidste års tid. Det er nemlig både sjovt, velsmagende og slet ikke så svært, som mange måske vil tro.

Hvad kræver det så?

Du skal have lidt plads til dit bryganlæg, du skal have ingredienser til det, du gerne vil brygge, og så skal du følge en opskrift, så det hele bliver gjort rigtigt og i den rigtige rækkefølge. Et godt bryganlæg, som det jeg har, kan indstilles til mange forskellige ting, og det bliver en stor hjælp, når du er i gang, så jeg kan kun anbefale sådan et. Det kan endda udvides, så der er plads til dobbelt så meget bryg, og det desuden to forskellige slags, hvis du har lyst til det.

Det samme sted finder jeg alle mine ingredienser til mit bryg selv øl. Der er nemlig både færdige pakker, der giver en bestemt slags øl, men der er også bland selv, så du kan lave din egen type af øl, alt efter hvad du har lyst til. Jeg startede med kasserne, indtil jeg blev mere modig og havde styr på det hele.

Nu blander jeg selv

eg er blevet ret optaget af forskellige typer af malt og humle, og hvordan det sættes sammen. Jeg er også begyndt med levende gær frem for tørgær. Det sagt er de forskellige kasser rigtig gode, og jeg kan kun anbefale dem, men jeg synes personligt, det er sjovere att være nået dertil, hvor jeg kan blande min helt egen øl.

Jeg er blevet rigtig brygmester, om end kun i miniformat, men jeg nyder det og resultatet til fulde.